Læst på under 2 minutter

Pust nyt liv i dine grøntsagsrester

MAGNUS OMME

Har du nogensinde tænkt over, hvor mange grøntsager du smider ud i løbet af en uge? 

Tænk på alle de gulerodstoppe, salatstokke, slatne kartofler og ender af ingefærknolde, der lander i skraldespanden. Men hvad nu hvis vi fortalte dig, at de fleste af disse grøntsagsrester rent faktisk kan gendyrkes og blive til nye grøntsager?

Det er en sjov og bæredygtig måde at reducere dit madspild på, samtidigt med at du sparer penge og reducerer den CO2-udledningen, der er forbundet med transport og emballage.

Det skal du bruge:

For at komme i gang, skal du blot gemme roden, stilken og kernen fra frugten eller grøntsagen og placere den i en skål eller et fad med vand. Efter nogle uger vil der komme friske skud eller nye grøntsager. Hvis du vil, kan du også omplante dem i jord og fortsætte processen derfra.

  • Grøntsagsrester
  • Skål eller fad til at sætte stumperne i
  • Vand
  • Evt. Jord og potte til omplantning

Det bedste ved dette koncept er, at du ikke engang behøver at have grønne fingre for at være med. Så hvorfor ikke give det et forsøg og se, hvad du kan gendyrke fra dine grøntsager?

Det er sjovt, bæredygtigt og godt for både pengepungen og planeten.

Grøntsager til gendyrkning

  • Porrer
  • Forårsløg
  • Gulerødder
  • Hvidløg
  • Bladselleri
  • Løg
  • Salat
  • Kål (spidskål, rødkål, hvidkål osv.)
  • Bok Choi og Pak Choi
  • Rødbeder
  • Bladbeder
  • Citrongræs
  • Ingefær
  • Fennikel
  • Selleri
  • Søde kartofler
  • Pastinak
  • Ananas
  • Peberfrugter

Krydderurter til gendyrkning

  • Basilikum
  • Mynte
  • Oregano
  • Timian
  • Rosmarin
  • Koriander
  • Purløg
  • Dild
  • Persille

Så er der ikke så meget andet at sige end: God plantelyst og held og lykke!

Relaterede indlæg

Gør som +500 andre virksomheder.
Få en frokostordning fra able®

Tilbuddet er gratis og uforpligtende.