Kan frokostordningen trækkes fra i skat?


Et spørgsmål som mange stiller sig selv, når man har set sig varm på en lækker frokostordning til sin virksomhed, og med god grund. Så er det egentligt muligt? Kan frokostordningen trækkes fra i skat, når man fx. modtager sin frokost fra en ekstern leverandør?

Det korte svar er, at der er fuldt fradrag på hele momsbeløbet når frokostordningen leveres fra en ekstern leverandør som able®. Det lidt mere detaljerede svar kommer her:

Hvad der typisk rammer bevidstheden er om hvorvidt medarbejderne skal betale skat af frokosten, hvis de får deres frokost på arbejdet?

Sagen er, at SKAT har fastlagt nogle gældende regler for, hvor meget medarbejderne som minimum skal betale i egenbetaling for ikke at blive beskattet af den mad, som du/i som arbejdsgiver tilbyder. Medarbejderen skal beskattes af værdien af frokostordningen, med mindre medarbejderen betaler virksomheden for frokosten. Det beløb som medarbejderen skal betale er:

Dette forudsættes af at medarbejderen betaler et månedligt beløb for maden, og som er tilsvarende det antal arbejdsdage der er i måneden. Som en lille bonusinfo, så gælder dette både når i får frokostordning ved en ekstern leverandør, og/eller hvis i har en inhouse kantineordning.

Har du stadigvæk ikke helt fået nok og vil du gerne læse videre? Så kan du også læse meget mere om beskatning af frokostordning inde på skat’s egen hjemmeside.