Økologisk og bæredygtig kaffe fra ØNSK Økologisk og bæredygtig kaffe fra ØNSK

Økologisk og bæredygtig kaffe fra ØNSK

Gå til kaffen

Økologisk og bæredygtig kaffe fra ØNSK

Ud over snacks til kontoret så tilbyder vi også, i samarbejde med ØNSK, en lækker økologisk og bæredygtig kop kaffe.

Hos ØNSK er drivkraften at skabe bedre kaffeoplevelser. Det gør de ved at riste kaffe af højeste kvalitet, dyrket med respekt for naturen og menneskene bag. Hvert år besøger de kaffebønderne og handler med dem direkte. Derved skæres de dyre mellemled fra, hvilket sikrer, at flere af pengene ender i kaffebondens hat.

ØNSK tilbyder hele bønner, formalet kaffe, samt bionedbrydelige kaffekapsler.

Kaffekapslerne er kompatible med Nespresso kaffemaskiner. De er til dig, som ønsker en god og lækker kop kaffe uden for meget besvær.

Alle priser er ekskl. moms. og levering.

Bryggeudstyr og grej

Hvis I også står og mangler en kaffemaskine eller bryggeudstyr, som kan give jer og jeres gæster den fuldendte kaffeoplevelse, så har ØNSK et bredt sortiment af kvalitetsbryggeudstyr til bryggeopgaven.

Vælg mellem filterkaffemaskiner, fuldautomatiske espressomaskiner, manuelle kaffemaskiner, kaffekværne samt bryggeudstyr fra bl.a. Jura, Hario, Chemex, Wilfa, Rocket og meget mere. Alt sammen af højeste kvalitet.


Leonel Valladares Leonel Valladares

Leonel Valladares

Kaffen fra Leonel Valladares har en delikat honningsødme og en frugtighed, der leder tankerne hen på moden fersken. Smagen afrundes med noter af mandler.

Leonel har arbejdet med kaffe hele sit liv, og bor på gården Finca Organica Santa Prisca, som han har haft i 43 år. Gården er som en lille oase midt i skoven, og der er fuld af liv med Leonels mange børnebørn og hunde, der løber rundt og leger.

Leonel er en landmand med principper. Han mener ikke, at sprøjtemidler er nødvendige for en god kaffeproduktion. Derfor laver Leonel sin egen gødning ved at kompostere kaffefrugterne sammen med nabodyrenes efterladenskaber.

Drivkraften for Leonel er at passe på naturen og at efterlade en bedre verden til sine børn. Vi er stolte over at købe kaffe fra en mand, der formår at producere nogle af Nicaraguas absolut bedste kaffer og passe godt på naturen samtidig. Som Leonel selv siger det, så producerer han kaffe med kærlighed.

Kaffen fås både som mørk- og mellemristet.

170 kr pr. kg. / 30 kr. – 10 stk. kapsler

Corcasan Corcasan

Corcasan

Kaffen fra kooperativet Corcasan har fyldige noter af cremet mørk chokolade og pekannødder. Den fyldige og intense smag gør den ideel til filter- og espressokaffe, og egner sig godt til mælkedrikke.

Kooperativet Corcasan er beliggende i det nordlige Nicaragua i byen San Juan del Rio Coco, og består af 217 familiedrevne kaffegårde, som sammen producerer økologisk kaffe.

Gennem kooperativet får kaffebønderne uddannelse om kaffedyrkning og hjælp til finansiering, så bønderne kan udvikle deres gårde.

Derudover arbejder Corcasan for at styrke selvstændige kvinder i lokalsamfundet, og kooperativet udgøres derfor af 84 kvindelige kaffebønder, og har 50% kvinder i administrationen.

Kaffen smager ikke bare fantastisk, men sætter også et positivt aftryk på lokalsamfundet og naturen i San Juan Del Rio Coco.

Kaffen fås både som mørk- og mellemristet.

170 kr pr. kg. / 30 kr. – 10 stk. kapsler

Kuska fra Peru Kuska fra Peru

Kuska fra Peru

Kaffen fra Kuska har en stor sødme og cremet fornemmelse som en god mælkechokolade, balanceret af en diskret frugtighed som modne hindbær. Det er en kaffe der egner sig særdeles godt som filterkaffe, da den er blød, behagelig og stadig har et hint af friskhed som modne og røde hindbær.

Kaffen er dyrket af kvinderne i Jumarp-kooperativet, under Laura Chavez, som du kan se på billedet nedenfor. Laura og hendes datter Andrea bor på den 2 hektar lille gård Chululo og sammen med 41 andre landkvinder dyrker de denne kaffe, der, udover at smage fantastisk godt, også støtter op om kvinders selvstændighed i Peru. Derfor hedder kaffen også KUSKA, der betyder “kvinde” på Quechua, som er det lokale stammesprog i det nordlige Peru. Læs mere om projektet nedenfor.

170 kr pr. kg.