En grøn frokostordning til kontoret leveret med kærlighed

Mange danskere har fået øjnene op for, at grøntsager ikke kun er sunde, men kan være enormt velsmagende. Samtidigt er produktionen af grøntsager ofte langt bedre for jorden og klimaet sammenlignet med andre kendte kostelementer.

9 ud af 10 Superfoods viser sig også at være plantebaserede. Du kan læse mere om, hvad Superfoods er nedenfor.

Vi tilbyder en plantebaseret frokostordning til kontoret

Hos able® har vi en håndfuld køkkener, som alle har det til fælles, at de grønne elementer er vægtet lidt højere end normalt. Hvis I har lyst til at udforske konceptet grøn frokostordning, anbefaler vi, at I starter her.

En grøn frokostordning skal være en god oplevelse, som giver dig kræfter til resten af dagen. Hvis frokostordningen også bidrager til din fremtidige sundhed ved hjælp af øget fokus på de sunde elementer, kan du med ro i sjælen spise en Snickers, næste gang du er nede at handle. 

What’s not to like?

Grønt skal ikke koste en formue

Vi samarbejder med køkkener, hvor en grøn og lækker frokost kan fås til cirka 50 kroner pr. kuvert. En pris, hvor alle virksomheder kan være med.

Uanset om det er virksomheden eller medarbejderen, der skal betale for ordningen, har vi samarbejder i forskellige prisklasser.

Find den ordning, der passer bedst til jer. 

Få frugt og snacks til det sunde mellemmåltid

Hvis du vil køre helt ud ad en tangent, så tilbyder vi også frugtordninger og snacks til kontoret udvalgt med kvalitet og næringsværdi i mente.

Et sundt mellemmåltid kan være det, der sørger for, at opgaven bliver kørt i mål – og det er en god service til virksomhedens ansatte. 

Vi leverer til både nystartede og etablerede

Antallet af ansatte er ikke afgørende for os, når vi leverer en grøn frokostordning til jeres kontor. Derfor kommer vi gerne til jeres dør, uanset om I er 5 eller 100 medarbejdere – eller nystartet eller etableret virksomhed. 

At tage et aktivt valg om en sund, nærende og klimavenlig frokost skal være for alle. 

En frokostordning med øje for miljøet

Klimaet er det vigtigste fokuspunkt i den globale verden. Der sættes grænser for CO2-udslip, produktionen skal være bæredygtig, og der tænkes i grøn omstilling.

Hvis I vil bidrage til en grønnere verden, er det oplagt at spise plantebaseret. Kød er nemlig den største CO2-synder, når det kommer til produktion af fødevarer, mens det er væsentligt mere klimavenligt at producere plantebaserede fødevarer.

Se vores køkkener med et grønt fokus herunder.

Superfoods Superfoods

Superfoods

9 ud af 10 Superfoodelementer er ifølge Harvard Medical School grøntsagsbaserede, hvorfor det vil være naturligt at starte med at spise grøntsager, hvis man ønsker en sundere linje for sit helbred.

Nu kan I som virksomhedsejere sørge for, at medarbejderne får en sund og nærende frokost ved at vælge en frokostordning til kontoret, der fokuserer på plantebaseret kost.

Harvard Medical Schools liste over Superfoods: Harvard Medical Schools liste over Superfoods:

Harvard Medical Schools liste over Superfoods:

– Bær
– Fisk
– Bladgrønt
– Nødder
– Oliven olie
– Fuldkorn
– Yoghurt
– Korsblomstgrøntsager
– Bælgfrugter
– Tomater

En Superfood har det til forskel fra mange andre fødevaregrupper, at den indeholder markant flere vitaminer og sunde plantefarvestoffer ofte kaldet fytokemikalier. En anden stor fordel er, at de ofte indeholder meget lave mængder af mættet fedt, hvilket vi ikke bør have for meget af i vores daglige kost.

Et øget indtag af elementer fra Superfood listen ovenfor kan medvirke til en sænket risiko for hjertekarsygdomme, forhøjet blodtryk, diabetes og nogle former for kræft.

Nogle gange er det uoverskueligt, når man skal forholde sig til meget ny information på én gang. Derfor får du her 5 tips til, hvordan du kan få flere Superfoods i din hverdag:

  1. Bær og nødder kan nemt indgå i et mellemmåltid enten for sig selv eller på en skål neutral yoghurt. Kombinerer du alle tre, har du faktisk en hel skål kun med Superfoods. Yoghurt med frugt eller smagstilsætninger indeholder ofte tilsat sukker, som vi gerne vil undgå. Brug derfor en neutral yoghurt og tilsæt smag med dine bær og nødder!
  1. Det bliver hurtigt kedeligt at spise to håndfulde spinat, hvis spinaten skal stå alene. Overvej derfor at røre spinat eller andet bladgrønt i dine pasta- og gryderetter. I en pasta- eller gryderet til mere end to personer forsvinder helt op til 5 håndfulde spinat hurtigt, og det er helt uden, at den bliver dominerende på nogen måde!
  1. Olivenolie kan, ligesom ristede løg, få det meste til at smage godt! I stedet for smør eller margarine anvender middelhavsnationerne olivenolie i deres madlavning. Du kan eksempelvis pifte dine grøntsager op med olivenolie eller lave en hurtig salatdressing med olivenolie som base. Hvis du bare elsker en god italiensk caprese, er du næsten “home safe”, for der får du både tomater (Superfood), basilikum (Superfood) OG OLIVENOLIE! Én tallerken Superfood, tak!
  1. Hvis du elsker pasta, brød eller mel helt generelt, så sørg for at købe fuldkornsudgaven. Fuldkornsprodukter er enormt gode for fordøjelsen og for dit helbred. Hvis du synes, at fuldkorn kan være lidt heftigt, er det ikke ulovligt at blande fuldkorn og hvede fifty-fifty!
  1. Lav en spand Chili Con/Sin Carne om måneden og frys resterne ned. Så har du altid en Superfood kilde til rådighed! I en mægtig chili kan man komme uanede mængder af lækre bønner i. Bønner er en bælgfrugt (Superfood), og hvis du synes, at kidney-, sorte/røde bønner er grund, til at du undgår en god chili, så prøv lima bønner i stedet! De er store, bløde, cremede og elegante!