En grøn frokostordning fra able®

Mange danskere har efterhånden fået øjnene op for, at grøntsager, udover at være sunde, også kan være enormt velsmagende. Samtidigt er produktionen af grøntsager ofte langt bedre for jorden og klimaet sammenlignet med andre kendte kostelementer. Ni ud af ti Superfoods viser sig også, at være plantebaserede. Du kan læse mere om, hvad Superfoods er nedenfor.

Hos able® har vi en håndfuld køkkener, som alle har det til fælles, at de grønne elementer er vægtet lidt højere end normalt. Hvis I har lyst til at udforske konceptet grøn frokostordning, så anbefaler vi, at I starter her! En grøn frokostordning skal være en god oplevelse, som giver dig kræfter til resten af dagen. Hvis frokostordningen også bidrager til din fremtidige sundhed, vha. øget fokus på de sunde elementer, kan du med ro i sjælen spise en Snickers, næste gang du er nede at handle. What’s not to like?!

Hvis du vil køre helt ud ad en tangent, så tilbyder vi også frugtordninger og snacks til kontoret, udvalgt med kvalitet og næringsværdi in mente, mestendels.

Se vores køkkener med et grønt fokus her!

 1. Godt & Grøn

  Efter 15 år som køkkenchef for eksempelvis Meyers frokost, og Sharkhouse catering, har jeg valgt at starte mit eget frokostkøkken med et grønnere…

  Pris Fra 53,50 kr.
  Min. ordre 6. Pers.
  Åben køkken
 2. Green Deluxe

  Nikolai og hans team har en klar vision om at skabe bæredygtige madvaner, og derfor er frokostordningen fra Green Deluxe både grøn og…

  Pris Fra 52,50 kr.
  Min. ordre 5. Pers.
  Åben køkken
 3. Grand B

  Grand B Balance er et nyt frokostkoncept med udgangspunkt i Nordsjælland med afsæt i det anti-inflammatoriske køkken, der med nøje udvalgte…

  Pris Fra 51,00 kr.
  Min. ordre 10. Pers.
  Åben køkken
 4. cofoco

  Cofoco Food

  Cofoco Food leverer en frokostordning med stort fokus på lokale råvarer, økologi og dyrevelfærd. Håndværket og den gode kvalitet, som…

  Pris Fra 57,00 kr.
  Min. ordre 5. Pers.
  Åben køkken
Superfoods Superfoods

Superfoods

Ni ud af ti Superfood elementer er, jf. Harvard Medical School, grøntsagsbaserede, hvorfor det vil være naturligt at starte med grøntsagerne, hvis man ønsker en sundere linje for sit helbred.

En Superfood har det til forskel fra mange andre fødevaregrupper, at den indeholder markant flere vitaminer og sunde plantefarvestoffer ofte kaldet fytokemikalier. En anden stor fordel er, at de ofte indeholder meget lave mængder af mættet fedt, hvilket vi ikke bør have for meget af i vores daglige kost.

Harvard Medical Schools Superfood liste Harvard Medical Schools Superfood liste

Harvard Medical Schools Superfood liste

– Bær
– Fisk
– Bladgrønt
– Nødder
– Oliven olie
– Fuldkorn
– Yoghurt
– Korsblomstgrøntsager
– Bælgfrugter
– Tomater

Et øget indtag af elementer fra Superfood listen ovenfor kan medvirke til en sænket risiko for hjerte-kar-sygdomme, for højt blodtryk, diabetes og nogle former for kræft.

Nogle gange er det uoverskueligt, når man skal forholde sig til meget ny information på én gang, derfor får du her fem tips til, hvordan du kan få flere Superfoods i din hverdag:

 1. Bær og nødder kan nemt indgå i et mellemmåltid enten for sig selv eller på en skål neutral yoghurt. Kombiner alle tre, og så har du faktisk en hel skål kun med Superfoods. Yoghurt med frugt eller smagstilsætninger indeholder ofte tilsat sukker, som vi gerne vil undgå. Brug derfor en neutral yoghurt, og tilsæt smag med dine bær og nødder!
 2. Det bliver hurtigt kedeligt at spise to håndfulde spinat, hvis spinaten skal stå alene. Overvej derfor at røre spinat eller andet bladgrønt i dine pasta- & gryderetter. I en pasta- eller gryderet til mere end to personer, forsvinder helt op til 5 håndfulde spinat hurtigt, og det er helt uden, at den bliver dominerende på nogen måde!
 3. Olivenolie kan, ligesom ristede løg, få det meste til at smage godt! I stedet for smør eller margarine anvender middelhavsnationerne olivenolie i deres madlavning. Du kan eksempelvis pifte dine grøntsager op med olivenolie, eller lave en hurtig salatdressing med olivenolie som base. Hvis du bare elsker en god italiensk caprese, er du næsten “home safe”, for der får du både tomater (Superfood), basilikum (Superfood) OG OLIVENOLIE! Én tallerken Superfood, tak!
 4. Hvis du elsker pasta, brød eller mel helt generelt, så sørg for at købe fuldkornsudgaven. Fuldkornsprodukter er enormt gode for fordøjelsen og for dit helbred. Hvis du synes, at fuldkorn kan være lidt heftigt, er det ikke ulovligt at blande fuldkorn og hvede fifty fifty!
 5. Lav en spand Chili Con/Sin Carne om måneden, og frys resterne ned. Så har du altid en Superfood kilde til rådighed! I en mægtig chili, kan man komme uanede mængder af lækre bønner i. Bønner er en bælgfrugt (Superfood), og hvis du synes, at kidney-, sorte/røde bønner er grund til at du undgår en god chili, så prøv lima bønner i stedet! De er store, bløde, cremede og elegante!